#JomDetoxJutawan. 7 Kelebihan yang anda wajib tahu dan perlu sertai!

Assalamualaikum dan Selamat Hari Malaysia buat semua rakyat Malaysia! πŸ™‚

Astaghfirullah! Isu terhangat sekarang :Masalah jerebu kembali lagi ! Udara makin tidak sihat kerana Indeks pencemaran udara (ILP) mencatatkan bacaan tertinggi di kawasan-kawasan bandar besar. Banyak sekolah diarahkan tutup sebab jerebu. Allahu. sedih betul.

Tahukah Anda? Jerebu (pencemaran udara) meningkatkan risiko rakyat Malaysia diserang penyakit semput, jangkitan pada saluran pernafasan, fungsi paru-paru menjadi terhad dan juga kegatalan pada mata dan kulit.

Toksin wujud dalam persekitaran kita, yang datangnya secara semula jadi daripada kandungan bahan kimia dan tiruan; lihat saja pada udara yang kita hirup, air yang kita minum, peralatan dan perkakas yang kita selalu guna, juga tempat yang kita selalu berada dan kita akan sedar kehadiran unsur yang bukan semula jadi atau tidak berkhasiat.

Secara tidak sedar, toksin-toksin ini, menjadikan tubuh sebagai perumah dan kemudiannya merubah cara ianya berfungsi dengan menjadi yang lebih teruk! Pencemaran dan kesannya menyebabkan banyak penyakit dan kemudaratan kepada kita.

Tanpa bantuan tambahan, badan kita mungkin akan penuh dengan toksin dan kesihatan pun akan turut terjejas.

Semakin lama toksin terkumpul dalam tubuh, semakin tinggi kebarangkalian ia akan melumpuhkan organ dan memudaratkan fungsi tubuh anda.

Detoks ini bererti kita mengurangkan beban toksik yang terkumpul di dalam badan dan mengekalkan pretasi organ detoks di dalam badan kita ini.

10 Tanda Badan Anda Perlu Detoks Segera!

  • 1- Berat badan susah nak turun
  • 2- Rasa teringin nak makan benda manis
  • 3- Sembelit & sukar untuk membuang
  • 4- Jerawat dan ruam berleluasa
  • 5- Lidah berwarna kuning atau putih
  • 6- Cepat penat, badan mudah lesu dan tidak bertenaga
  • 7- Insomnia atau sukar tidur malam
  • 8- Migrain atau sering sakit kepala
  • 9- Mood tidak menentu, cepat marah
  • 10- Kesukaran menumpukan perhatian atau kekal fokus

OK. Jadi detoks ini bukan hanya fokus kepada nak jadi kurus semata-mata tau tetapi nak badan lebih sihat dan bebas toksin ! Jom ambil tahu kenapa anda wajib sertai program #JomDetoxJutawan ini sebab ia adalah Program Detox No. 1 di Malaysia! πŸ™‚

Group Jutawan menawarkan Program Jom Detox untuk awak sertai dan rasai sendiri pengalaman berdetox dan pengalaman ibarat memiliki tubuh badan yang baru. Kami menyediakan program detox sepanjang 17 hari. Dalam masa 17 hari ini, awak akan terima 7 kelebihan ini:

1- Bimbingan Intensif daripada Coach yang berkelayakkan dan berpengalaman

Setiap coach detox kami telah mengikuti kursus bagi melayakkan mereka menjadi coach yang bertauliah. Bonus point adalah mereka berpengalaman melalui sendiri program detox beberapa kali.  Ada masalah, boleh terus tanya mereka.

2- Perkongsian pelbagai resepi detox yang sangat sedap lagi berkhasiat selama 17 hari

Cadangan menu program detox daripada coach detox sendiri dan para peserta detox juga bertukar-tukar idea menu sihat detox dalam group online. Menu yang menarik membuatkan anda tidak jemu dengan menu yang sama berhari-hari.

3- Ada support group yang aktif untuk bantu anda berjaya capai berat badan

Sesudah anda berdaftar, anda akan dimasukkan dalam group peserta detox satu batch. Support group ini aktif selama 17 hari. Percayalah ! Anda boleh berapi dan berasap apabila ada orang dah dapat turun berat badan dalam masa yang cepat dan ini membuatkan anda lebih bersemangat! Yelah, bukan senang nak diet sorang-sorang dan konsisten amal pemakanan sihat tanpa ada support group ni weyh..memang perlukan semangat dan azam yang tinggi! πŸ˜‰

4- Menawarkan 2 Set Istimewa – Platinum dan Gold

Bagi yang ingin menyertai #JomDetoxJutawan mereka wajib memilih antara 2 set. Iaitu set gold atau set platinum. Jom detox jutawan mewajibkan setiap peserta perlu mendapatkan salah satu set ini kerana produk Shaklee sangat-sangat membantu dalam memastikan peserta mendapatkan detox yang menyeluruh. Bukan berat badan je turun tau, kulit muka pun makin cantik dan glowing bila bebas toksin ni! Nak cantik kena jaga luar dan dalam ye πŸ™‚

Setiap produk yang ada dalam setiap set mempunyai fungsi tersendiri dan membantu para peserta mendapatkan result yang lebih berkesan.

5- Dipantau langkah demi langkah oleh coach

Nak berjaya kurus bukan perkara senang, ia perlu dipantau secara fokus. Program #JomDetoxJutawan ini terdiri daripada 3 fasa:

  • Fasa 1 (Pre-Detox) : Tempoh preparation diri untuk detox
  • Fasa 2 (Detox) : Tempoh untuk anda detox dengan himpunan meal plan yang telah disediakan
  • Fasa 3 (Post-Detox) : Fasa ini adalah di mana anda dapat membuktikan diri anda mampu detox dengan result inch badan yang menurun

6- Panduan teknik senaman diberikan

Bersenam juga salah satu dari amalan gaya hidup sihat. Jadi, anda dapat pelajari teknik senaman yang mudah untuk anda buat berhari-hari dari coach berpengalaman dalam fitness. Tak perlu beli CD atau beli buku fitness lagi dah bila dapat guide directly dari coach. Best ke x best? πŸ˜€

7- Proven result RAMAI. Ramai yang dah berjaya dalam program detox ini

Kesimpulannya, Program #JomDetoxJutawan ini memang akan ubah hidup anda 360 darjah. Sesuai dengan tagline Shaklee “Creating Healthier Lives” πŸ™‚

Penyertaan untuk Jom Detox Jutawan Batch 16.0 sudah dibuka ! Book seat anda sebelum penuh ! πŸ˜‰

Nak tahu lebih lanjut mengenai detox, hubungi saya di nombor berikut:


https://pengedarShakleeKTrg.wasap.my

Terima Kasih. Nantikan kupasan topik mengenai detox di entry akan datang πŸ™‚

1 thought on “#JomDetoxJutawan. 7 Kelebihan yang anda wajib tahu dan perlu sertai!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s