Kejayaan Saya dalam Shaklee

Assalamualaikum wbt. Semoga semua pembaca sihat walafiat šŸ™‚ tengah jerebu ni, kurangkan aktiviti dekat luar rumah, jangan lupa pakai mask ya!

Alhamdulillah, thumma alhamdulillah.

Pertama kali nak ucap syukur ke hadrat Ilahi kerana Kau gerakkan hatiku untuk join bisnes Shaklee dan ku yakin dengan bisnes ni dapat ubah masa depanku, InsyAllah !

19 Jan 2019 adalah tarikh keramat kerana ni tarikh training ku dan bermulalah langkah pertamaku untuk serius buat bisnes mobile spa di bawah projek TWB . Nak register bukan senang, pening kepala buat research dan tanya orang tu orang ni. Alhamdulillah, mentorku yang ku lihat berjaya ubah hidup demi sedikit buat ku percaya dengan bisnes ni..Tak pernah dek akal weh nak buat spa, jauh lagi minat haha. rase2 dulu mase kecik nak jadi fashion designer…tup2 bukak bisnes mobile spa…tak ke jauh tu šŸ˜€

Nak dipendekkan cerita, yang best bila mula join TWB ni, perasaan nervous tu memang ada,, of course lah..nak touch up muka orang bukan boleh buat main…muka ibarat macam rambut jugak, bak mahkota bagi wanita ceewaahh : D siap bawak modul, takut salah step urut muka client huhu. Tapi rasa bangga sebab ada skill baru dan boleh praktik kat family. My first client is my sister then my mom hihi. Saper tak suka dapat facial massage free2 gituuw. Kita pun seronok jugak tonyoh muka orang ni lama2. hihi gurau~

Percaya atau tidak, Baru 2 hari nak lauch , dah ramai yang pm nak booking buat facial. Hebat bukan projek TWB ni! Saya pun syok duk kipas dengan duit cash gitu..first time la katakan~

Bila jadi beautician ni, automatik kita pun akan jadi ahli dan naik jadi SID Shaklee sebab kita akan consume barang shaklee untuk akan datang selepas produk yang dapat masa register dah habis..lagi murah bila kita ni SID šŸ™‚ Maka di situlah ku mula kenal dengan ahli2 TWB dan SID yang lain dari seluruh Malaysia. Kebanyakannya semua cantik2 hihi dan bersemangat waja. Suka sangat bila jadi sebahagian dari circle ni yang terdiri dari plbg peringkat umur šŸ™‚

Bila join support group tu (bawah Master Athiera dan Master Ainul), kehidupanku berubah. jeng jeng jeng, apa yang berubah tu? Masa join awal2 tu memang nak tambah pendapatan je, tapi bila dah kenal dengan family TWB dan Sparkle ni, aura dia lain macam. Master banyak mengingatkan daku untuk lebih dekat dengan Allah. Rupanya mindset jutawan (saya anggap diorang ni macam jutawan sebab master rank tertinggi dalam shaklee :)) ni sangat lain ! Sangat luar biasa! Selain tu, sangat banyak ilmu bisnes yang dikongsikan yang saya kira mahu dalam ratus ribu jugak macam kelas marketing kat luar sana. Ilmu yang tak ternilai dengan harga.

Tahajud ! Sedekah ! Niat untuk bantu orang !

3 benda ni yang duk selalu my master sharing dekat anak2 cucu shaklee depa. Aura tu bertambah lagi bila dapat join Team Jutawan. Seorang jutawan tu bukan hanya pentingkan harta dunia tau, tetapi sangat lebihkan harta akhirat dan bergantung harapan kepada Allah semata-mata. Diorang selalu amalkan tahajud setiap malam untuk minta dan berdoa dengan Allah. Sebab tulah saya lagi yakin dengan circle ni sebab banyak ingatkan saya untuk tahajud dan sedekah. Niat untuk bantu orang bukan untuk dapat duit semata-mata. Bila kita bantu orang dan minta sungguh-sungguh dengan Allah, memang benda tu akan datang direct kat kita. Buatlah ! Saya dah buat, dan Allah bagi kat saya berkali-kali. Allahuakbar! Tapi biasalah, Syaitan kan suka menghasut kata “Takpelah, aku takde rezeki bulan ni, takde orang nak buat spa sebab tak suka dengan kau”macam2 yang duk buat fikiran ni rasa negatif padahal rezeki tu Allah dah atur kau akan dapat akhir bulan ni, tapi kau dah give up, tak nak usaha..berhenti sekerat jalan jadi sepatutnya dapat terus tak dapat langsung. Kan sedih tu šŸ˜¦

Bisnes ni ada pasang surutnya, jadi kita sebagai usahawan kena pandai dan bijak mengemudi kapal/bisnes kita demi nak menaikkan ekonomi untuk menyumbang kepada umat Islam khususnya. Usaha, doa dan tawakal adalah kuncinya ! Kalau kurang customer ke,banyak rugi ke maknanya kita ada buat something wrong somewhere dengan Allah. Ada amanah yang tak tertunai lagi lah tu, Allah nak bagi kesedaran bagi ujian sikit kat kita nak kita ingat kat Dia. Kena terus solat taubat ya!

Selain itu, setakat perjalanan saya sebagai beautician TWB ni, Alhamdulillah dikelilingi kawan2, family yang baik dan support saya. Saya anggap ni jugak sebagai kejayaan saya sejak berbisnes ni. Allah pertemukan dengan seseorang tu tak mungkin saja2 atau sia2, mesti ada sebab sama ada untuk membantu kita, beri teguran dsb..Client spa saya semua baik2. Alhamdulillah šŸ™‚

Kalu ikutkan , saya pun baru nak masuk 8 bulan buat bisnes ni, tak banyak lagi kejayaan yang dapat dicapai seperti naik rank dsb.. Dalam bisnes spa sendiri, alhamdulillah dengan teknik marketing yang disediakan, saya dapat balik modal dalam 2 bulan dan dapat upgrade dan tambah bilangan tool spa . Untuk bisnes Shaklee pulak, tak mustahil untuk capai satu hari nanti, sebab rezeki masing-masing ada cepat ada lambat Allah bagi. Macam my master yang mulanya kerja kat tempat bagus tapi resign sebab nak fokus bisnes Shaklee dan diorang ni pulak proven success mentor. Jadi tak mustahil kita pun akan berjaya!

Sejak join Shaklee, saya sedar yang diri ini lebih peka dengan isu kesihatan dan kecantikan. Nak jual produk kesihatan, wajib untuk kita study dulu ! maklumlah, dulu pulak saya bukan amik subjek sains tulen. jadi kurang minat sains šŸ˜› Dulu pun tak percaya dengan suplemen tambahan ni. Tapi bila dah join kelas nutrisi Shaklee, baru tahu betapa pentingnya supplemen bila badan dah makin berumur. Lagilah dengan faktor sekeliling, udara tak sihat, makan pun tak menentu. Contoh vitamin C, dah tahu kita jenis yang kurang makan sayur dan buah hari-hari, baik ambil supplement tambahan jugak untuk cover nutrisi badan kita yang tak balance tu. Alhamdulillah banyak perubahan sejak consume Shaklee ni.

Setakat ni baru 2 kali join kelas nutrisi kat Terengganu ni. Bagus Shaklee ni, bila ada promosi produk atau lauch produk baru, mesti akan bagi penerangan dahulu dekat SID apa kandungan produk tersebut dsb. Yang best tu bila dapat hadiah dari staf dan master yang datang šŸ™‚

Alhamdulillah asbab bisnes ini, dengan rezeki dariNya, saya dapat 2 kali cash bonus dari Shaklee šŸ™‚ Itulah kelebihan bisnes dengan Shaklee. Duit gaji bulanan saya pun bertambah dengan bisnes spa ini menjadi 4 angka.

Semoga impian aku nak rank up jadi Qualified Spa Trainer 2019-2020 tercapai dan berjaya dapat unlimited bonus dari Shaklee. Berimpian juga nak bina team sendiri untuk bantu wanita di luar sana supaya ada kemahiran yang menakjubkan ini šŸ™‚ Allahumma amin. InsyAllah. Akhir kalam, kita sama2 berdoa supaya impian daku ini dapat direalisasikan dan impian korang juga dapat dilaksanakan . Jangan takut untuk pasang impian !

Mutqinah

Your trusted SID

TWB Beautician (Sparkle & STG)

Team Jutawan

https://projekbuatduitdenganspa.wasap.my

https://pengedarShakleeKTrg.wasap.my

Saya kongsikan sebahagian gambar pengalaman buat bisnes spa dan antara testimoni dari klien yang setia dengan saya šŸ™‚ ini semua adalah rezeki.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s